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8. QUESTIONS 
 
 Board member W. McKean wishes to table the following question. 
  
  “Does the Christchurch City Council have an established policy that states procedures to be followed 

when public consultation on major planning initiatives is undertaken?” 
 
 Explanation: 
 The draft LTCCP recently released invited members of the public and interested organisations to 

submit on the draft and they were asked if they wished to attend hearings on the plan, in person.  
Submitters who replied that they wished to attend were given no more than 48 hours notice of their 
attendance time (letter dated 31 March for hearing on 2 June). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Members may at any ordinary meeting put a question to the Chairman concerning any matter relevant to the role 

or function of the Community Board concerning any matter that does not appear on the order paper.  All questions 
are subject to Standing Orders 4.1.1 to 4.1.5 as follows: 

 
  4.1.1 Any member of the local authority may at any ordinary meeting of the local authority at the 

appointed time, put a question to the Chairperson, although the Chairperson of the local 
authority to the Chairperson of any standing or special committee, or to any officer of the local 
authority concerning any matter that does not appear on the order paper, nor arises from any 
committee report or recommendation submitted to that meeting (see 2.23.1 regarding 
qualified privilege). 

 
  4.1.2 Before putting a question, a member shall, in the first instance, endeavour to obtain the 

relevant information from the appropriate local authority officer of the Chairperson of the 
committee concerned.  In the event of the information sought not being forthcoming, or the 
member not being satisfied with the answer, the member then has the right to raise the matter 
by way of a question at an ordinary meeting of the local authority, provided that the 
Chairperson may refer a question to an appropriate committee.    

 
  4.1.3 Wherever applicable, such questions shall be in writing and handed to the Chairperson prior 

to the commencement of the meeting at which they are to be asked. 
 
  4.1.4 If an answer to the question cannot be given at that meeting it shall, at the discretion of the 

Chairperson, be placed on the order paper for the next local authority meeting. 
 
  4.1.5 Questions and answers shall be submitted as briefly and concisely as possible.  No 

discussion shall be allowed upon any question or upon the answer.  
 
 
 
 
 
 
 
 

Note
To be reported to the Council meeting - decision yet to be made



